Kā ziņo ziņu portāls “Bangkok Post”, tad mums visiem labi pazīstamā, neizsakāmi garšīgā taiešu zupa "Tam Yam Kung" pretendē uz iekļaušanu UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā. Taizemes Kultūras ministrija gatavo pieteikumu UNESCO par šīs asās zupas ar garnelēm (Tam Yam Kung) iekļaušanu kultūras mantojumu sarakstā. Visiem dokumentiem iesniegšanai ir jābūt gataviem līdz 2020.gada 31.martam.
Tulkojumā no taiešu valodas “Tom Yam” nozīmē “vārīti salāti”. Zupa sastāv no buljona, dārzeņiem, un ļoti precīza komplekta no augu saknītēm, zālītēm un specijām.Taizemē tiek gatavoti vairāki Tom Yam zupas paveidi. Zupa var būt ar vistu “Tom Yam Gai”, ar miksētiem jūras produktiem “Tom Yam Thale”, ar zivīm “Tom Yam Pla”. Daudz retāk šo zupu gatavo ar liellopu vai cūkgaļu. “Tam Yam” zupas buljonu ir iespējams pagatavot divos veidos – parastais buljons vai buljons kuram pievienots kokosriekstu piens. Pirmais variants Taizemē skaitās veselībai daudz labāks, jo kokosriekstu piens varot veicināt aptaukošanos.
Taizemes virtuve pasaulē tiek uzskatīta par vienu no vislabāk sabalansētām virtuvēm pasaulē. Tā bauda milzīgu piekrišanu visā pasaulē.
Nu ko…. es pilnībā atbalstu šo lēmumu. Novēlu, lai viss ieplānotais Taizemes Kultūras ministrijai izdodas. Zupiņa tiešāk ir izcila. Kamēr rakstīju šo rakstu siekalas mutē saskrēja.
Par to kas garšīgs Taizemē, lasām un apspriežam foruma sadaļā pa šo saiti.
|